Tartósítóiparitermék-készítő - 2021 képzés

Tartósítóiparitermék-készítő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Tartósítóiparitermék-készítő
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 16
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Konzervgyártó
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Tartósítóiparitermék-készítő - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Tartósítóiparitermék-készítő képzés munkaterülete

  • A tartósító üzemekben szakmai felügyelet mellett végzi az élelmiszer alapanyagok minősítését, mennyiségi átvételét, osztályozását, feldolgozását, tartósítását, csomagolását, tárolását. A tartósítóiparitermék-készítők alkalmazzák a HACCP rendszer előírásait. Tartósítóműveleteket végez (sterilezés, pasztőrözés, fagyasztás, szárítás), hogy széles termékválasztékot tudjanak kínálni a fogyasztóknak a boltok polcain. Egyszerűbb gyártásközi vizsgálatokat végez. A termék előállítás szervezését, irányítását, a technológiák pontos, minőségi elvárásoknak megfelelő megvalósítását végzi. Betartja a munka- és környezetvédelmi, valamint a higiéniai előírásokat.
    A tartósítóiparitermék-készítő szakképesítéssel rendelkező képes a zöldség-gyümölcsfeldolgozás, hűtőipari feldolgozás, hús- és készételgyártás (tartósítás) műveleteinek szakszerű, gazdaságos végrehajtására. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Tartósítóiparitermék-készítő képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Szakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Tartósítóiparitermék-készítő

    3623

    Gyümölcsfelvásárló

    3623

    Zöldség, gyümölcs beszerző

     

    7112

    Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, tartósító

    7112

    Gyümölcs tartósító

    7112

    Gyümölcsfeldolgozó

    7112

    Gyümölcsléfejtő

    7112

    Gyümölcsválogató, osztályozó

     

    7112

    Káposztasavanyító

    7112

    Mustárfeldolgozó

    7112

    Paprikamolnár

    7112

    Savanyító

    7112

    Szőlőválogató,-osztályozó

    7112

    Zöldségszárító

    7112

    Zöldségtartósító

    7112

    Zöldségfeldolgozó

    7112

    Zöldségválogató, osztályozó

    7112

    Gombaválogató

    8111

    Élelmiszer-, italgyártógép kezelője

    8325

    Csomagoló-, palackozó- és

    címkézőgép kezelője

  • Tartósítóiparitermék-készítő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu