Kistermelői élelmiszer-előállító - 2024 képzés

Kistermelői élelmiszer-előállító képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Kistermelői élelmiszer-előállító
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 10
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Kistermelői élelmiszer-előállító - 2024 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés munkaterülete

  • Kis mennyiségű, elsősorban általa megtermelt alaptermékeket, illetve ezekből előállított élelmiszereket állít elő és értékesít végső fogyasztók számára. Az általa megtermelhető alaptermékek köre vágóállatok, tej, tojás, méz, növényi eredetű termények. A kistermelő munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét. Kistermelői keretek között zöldség-, gyümölcs- és húsfeldolgozást végez, tejtermékeket és sütőipari termékeket állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó terméknyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés legjellemzőbb FEOR számai

  • Szakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Kistermelői élelmiszer-előállító

    7111

    Húsfeldolgozó

    7112

    Gyümölcs-és zöldségfeldolgozó,-tartósító

    7113

    Tejfeldolgozó, tejtermékgyártó

    7114

    Pék, édesiparitermék-gyártó

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu