Kistermelői élelmiszer-előállító - 2021 képzés

Kistermelői élelmiszer-előállító képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Kistermelői élelmiszer-előállító
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 10
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Kistermelői élelmiszer-előállító - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés munkaterülete

  • Kis mennyiségű, elsősorban általa megtermelt alaptermékeket, illetve ezekből előállított
    élelmiszereket állít elő és értékesít végső fogyasztók számára. Az általa megtermelhető alaptermékek
    köre vágóállatok, tej, tojás, méz, növényi eredetű termények. A kistermelő munkája során érvényesíti
    a termékeinek kézműves jellegét. Kistermelői keretek között zöldség-, gyümölcs- és húsfeldolgozást
    végez, tejtermékeket és sütőipari termékeket állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében
    szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó terméknyomon
    követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti
    vendégasztal üzemeltetése kertében is.
    Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és
    környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával
    (5-ös szint) végzi.

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Kistermelői élelmiszer-előállító képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu