Hentes és húskészítmény-készítő - 2021 képzés

Hentes és húskészítmény-készítő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Hentes és húskészítmény-készítő
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 08
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Csontozó munkás,
    Húskészítmény gyártó,
    Vágóhídi munkás
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Hentes és húskészítmény-készítő - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Hentes és húskészítmény-készítő képzés munkaterülete

  • A fogyasztókhoz eljutó húsokat és húskészítményeket állít elő a vágóállatok biztonságos
    feldolgozásával. Vágóüzemben csontoz, darabol, csomagol az elsődleges feldolgozás során. Az
    előkészített húsokból főtt-, főtt-füstölt, sózott-pácolt, érlelt termékeket, vörösárut, sonkát, kolbászt,
    szalámit készít a másodlagos feldolgozás során. A sertés-, marha-, juh-, baromfi feldolgozása során
    kis- és nagyüzemi környezetben élőállat-, alapanyag minőségi- mennyiségi átvételét, annak
    feldolgozását végzi, melynek során aprít, összemér, kever, tölt, hőkezel és csomagol. Ismeri a
    halfeldolgozás technológiai folyamatait. Az élelmiszerüzletekben a vevőkkel kommunikál,
    kiszolgál, termékre vonatkozó kéréseket megvalósít. Munkáját a gazdaságossági elvek,
    minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb
    vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.
    A technológiai gépeket, berendezéseket szakszerűen beállítja és működteti.

  • Hentes és húskészítmény-készítő képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Hentes és húskészítmény-készítő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu