Húskészítmény gyártó - 2021 képzés
Általános adatok
- Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
- Szakma szakmairányai: -
- Szakma megnevezése: Húskészítmény gyártó
- Szakma azonosító száma:
- Szakma EKK szerinti szintje: 3
- Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 3
- Kapcsolódó részszakmák:
- Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
- Szakképző iskolai oktatásban: -
- Technikumi oktatásban: -
- Érettségire épülő oktatásban: -
- A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
-
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai -
Részszakma megnevezése
FEOR-szám
FEOR megnevezése
Húskészítmény készítő munkás
7111
Húsfeldolgozó (Húsipari
termékgyártó)
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
- Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
Alapanyagok mennyiségi-, minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását végzi a másodlagos húsfeldolgozás folyamatában. Félkész- és késztermékek átadását végzi. A húskészítmény gyártás során előkészít, mér, aprít, gépeket anyaggal, termékkel kiszolgál, leszed, felrak, összegyűjt, egyszerű részműveletet végez. Ismeri a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti az egyszerűbb húskészítmény-gyártó gépeket és berendezéseket. Melléktermékeket gyűjt, osztályoz, szállít és kezel, az előírások betartása mellett. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.