Édességkészítő - 2024 képzés

Édességkészítő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Édességkészítő
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 02
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Csokoládétermék gyártó,
    Keksz-és ostyagyártó
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Édességkészítő - 2024 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Édességkészítő képzés munkaterülete

  • Kézműves és ipari körülmények között édességeket (kekszet, cukorkát, csokoládét) készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. Édesipari félkész és késztermékeket készít a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja. Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Édességkészítő képzés legjellemzőbb FEOR számai

  • Szakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Édességkészítő

    7114

    Pék, édesiparitermék-gyártó

    7114

    Bonbonkészítő, kézi

    Cukor-, cukorkatöltelék-főző

    Cukorkagyártó

    Cukorkaolvasztó

    Csokoládéfigura-formázó

    Csokoládétáblázó

    Csokoládétermék-gyártó

    Desszertgyártó

    Desszertmártó

    Édesipari termékgyártó

    Grillázssütő

    Gumicukorgyártó

    Jégkrémgyártó

    Kakaómassza-préselő

    Kakaóvaj-temperáló

    Karamellafőző

    Kávé-és pótkávégyártó

    Kávé-, kakaóbabőrlő,-pörkölő

    Keksz- és ostyagyártó

    Konyakmeggygyártó (kézi)

    Marcipánfőző

    Marcipánkészítő

    Mézesáru kandírozó

    Mézeskalács-készítő

    Nápolyikészítő

    Nugátmassza-temperáló

    Ostyaés fagylalttölcsér készítő

    Ostyakészítő

    Ostyasütő

    Szaloncukorgyártó

    Teasüteménygyártó

    Télifagyigyártó

    Tortadíszkészítő

    Tölcsérkészítő

    Törökméz- és vattacukor-készítő

    Vattacukorkészítő

  • Édességkészítő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu