Tartósítóipari technikus - 2021 képzés

Tartósítóipari technikus képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Tartósítóipari technikus
  • Szakma azonosító száma: 5 0721 05 15
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 5
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 5
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: 245 óra
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Tartósítóipari technikus - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Tartósítóipari technikus képzés munkaterülete

  • A tartósító üzemekben önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz az élelmiszer alapanyagok
    minősítésében, mennyiségi átvételében, osztályozásában, feldolgozásában, tartósításában,
    csomagolásában, tárolásában. A tartósítóipari technikus fejleszti az alkalmazott tartósítóipari
    technológiákat (sterilezés, pasztőrözés, fagyasztás, szárítás), hogy széles termékválasztékot tudjanak
    kínálni a fogyasztóknak a boltok polcain. Laboratóriumban vizsgálja a tartósítóipari alapanyagok,
    késztermékek minőségét, mennyiségét. A termékelőállítás szervezését, irányítását, a technológiák
    pontos, minőségi elvárásoknak megfelelő megvalósítását végzi. Részt vesz a minőségbiztosítási
    rendszerek kialakításában, működtetésében. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási,
    élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások
    betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Tartósítóipari technikus képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Szakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

     

    3113

    Élelmiszer-ipari technikus

    3623

    Gyümölcsfelvásárló

    3623

    Zöldség, gyümölcs beszerző

    7112

    Gombaválogató

     

    7112

    Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, tartósító

    7112

    Gyümölcs tartósító

    7112

    Gyümölcsfeldolgozó

    7112

    Gyümölcsléfejtő

    7112

    Gyümölcsválogató, osztályozó

    7112

    Káposztasavanyító

     

    7112

    Mustárfeldolgozó

    7112

    Paprikamolnár

    7112

    Savanyító

    7112

    Szőlőválogató,-osztályozó

    7112

    Zöldségszárító

    7112

    Zöldségtartósító

    7112

    Zöldségfeldolgozó

    7112

    Zöldségválogató, osztályozó

    8111

    Élelmiszer-, italgyártógép kezelője

     

    8325

    Csomagoló-, palackozó- és címkézőgép kezelője

  • Tartósítóipari technikus képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség,
    érettségire épülő szakmai oktatás esetén érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu