Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő - 2021 képzés

Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 07
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Sörgyártó,
    Üdítőital-ipari termékkészítő
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő képzés munkaterülete

  • Különböző erjedés- és üdítőital-ipari terméket állít elő, gyümölcspálinkát, szeszt, szeszesitalt,
    malátát, sört, szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet, keményítőt és keményítő hidrolizátumot,
    sütőélesztőt, ecetet gyárt. Elvégzi az erjedés- és üdítőital-ipari alapanyagok mennyiségi-és minőségi
    átvételét, vizsgálatát, dokumentálását. A maláta-, sör, szesz- és szeszesitalok, gyümölcspálinka-,
    élesztő-, ecet-, keményítő, üdítőital- és szikvíz előállítás technológiai műveleteit teljeskörűen
    alkalmazza és ismeri az egyes technológiai lépések késztermékre gyakorolt hatását. Gyártásközi és
    késztermék ellenőrzéseket és minősítéseket végez, működteti az erjedés- és üdítőital-ipari
    technológiákhoz kapcsolódó minőségbiztosítási rendszert. A jövedéki termékekre vonatkozó
    törvényt ismeri és alkalmazza. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a felsorolt technológiákhoz
    tartozó gépeket, berendezéseket. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási,
    élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások
    betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.
    Erjedésipari vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít a törvényi előírások ismeretében.

  • Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Erjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu