Csontozó munkás - 2021 képzés
Általános adatok
- Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
- Szakma szakmairányai: -
- Szakma megnevezése: Csontozó munkás
- Szakma azonosító száma:
- Szakma EKK szerinti szintje: 3
- Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 3
- Kapcsolódó részszakmák:
- Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
- Szakképző iskolai oktatásban: -
- Technikumi oktatásban: -
- Érettségire épülő oktatásban: -
- A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
-
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai -
Részszakma megnevezése
FEOR-szám
FEOR megnevezése
Csontozó munkás
7111
Húsfeldolgozó (csontozó)
-
Iskolai előképzettség:
Alapfokú iskolai végzettség,
Alapfokú iskolai végzettség 5 éves képzés esetén,
Alapfokú iskolai végzettség 6 éves képzés esetén,
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése - Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
Darabol, csontoz, húst kivág. Ismeri a technológiai műveletek szakszerű elvégzésének a hús minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a daraboló, csontozó üzemi egyszerű gépeket és berendezéseket. A tevékenységéhez kapcsolódóan takarít, tisztít, fertőtlenít. Melléktermékeket gyűjt, osztályoz, szállít és kezel az előírások betartása mellett. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.