Süteménykészítő - 2021 képzés (részszakma)

Süteménykészítő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Részszakma megnevezése: Süteménykészítő
  • Részszakma órakerete: 500
  • Részszakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 3
  • Részszakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 3
  • Részszakma Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 3
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Süteménykészítő - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Süteménykészítő képzés munkaterülete

  • A süteménykészítő a cukrászsütemények, a péksütemények és a finom pékáruk előállításában vesz részt. A részszakképesítéssel rendelkező munkája során kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket  végez.  A  cukrászati  termékek  közül  uzsonnasüteményeket készít.  Cukrászati  és  sütőipari töltelékeket,  krémeket  készít.  Sütőipari  termékek  közül péksüteményeket és finompékárukat készít. A korszerű technológiák alkalmazásával sütő és cukrászipari termékeket fagyaszt. A munkájához szükséges a technológiai berendezéseket, gépeket beállítja,  kezeli,  tisztítja  az  élelmiszeriparban  használható  tisztító-  és fertőtlenítőszerek alkalmazásával.

    Környezettudatos  szemlélettel  kezeli  a  hulladékokat.

Süteménykészítő képzés indul:

Képző
intézmény
Meghirdetett
időpont
Képzési
díj
 
 
2021-05-15
Kéthetente szombat, vasárnap
09:00 - 16:00
  • Süteménykészítő képzés legjellemzőbb FEOR szám

  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

     

     

     

     

     

     

     

    Süteménykészítő

    7114

    Pék, édesiparitermék-gyártó

     

     

     

     

     

     

    7114

    Dagasztó

    Fagyasztott pékáru sütő (látvány sütöde)

    Finompékáru-gyártó

    Nyerstésztafeladó

    Péksütemény-készítő

    Pereckészítő

    Sütőipari táblázó

    Sütőipari vető

    Süteménykészítő

  • Süteménykészítő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu