Sütő- és cukrászipari technikus - 2021 képzés

Sütő- és cukrászipari technikus képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Sütő- és cukrászipari technikus
  • Szakma azonosító száma: 5 0721 05 13
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 5
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 5
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: 245 óra
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Sütő- és cukrászipari technikus - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Sütő- és cukrászipari technikus képzés munkaterülete

  • Sütő- és cukrászipari üzemekben az élelmiszer nyersanyagainak minőségi és mennyiségi átvételét,
    vizsgálatát, feldolgozását, tárolását és csomagolását végzi, illetve felügyeli ezeket a
    tevékenységeket. Munkája során különböző kenyereket, péksüteményeket, finom pékárukat,
    uzsonna-, kikészített- és teasüteményeket állít elő, fagylaltokat, parfékat, pohárkrémeket,
    bonbonokat készít, egyszerű- és különleges díszítőműveleteket végez.
    Feladatai közé tartozik a termelés szervezése, irányítása, a technológiák pontos, minőségi
    elvárásoknak megfelelő megvalósítása. Közreműködik a minőségbiztosítási rendszerek
    kialakításában, működtetésében, valamint a termékfejlesztésben. Munkáját a gazdaságossági elvek,
    minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb
    vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Sütő- és cukrászipari technikus képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Sütő- és cukrászipari technikus képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség,
    érettségire épülő szakmai oktatás esetén érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu