Sütőipari és gyorspékségi munkás - 2021 képzés (részszakma)

Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Részszakma megnevezése: Sütőipari és gyorspékségi munkás
  • Részszakma órakerete: 320
  • Részszakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 3
  • Részszakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 3
  • Részszakma Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 2
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Sütőipari és gyorspékségi munkás - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés munkaterülete

  • A sütőipari és gyorspékségi munkás a pékségekben tésztát feldolgoz, keleszt, süt és készterméket kezel és csomagol. A különböző termékcsoportok tésztáit az üzemi előírásoknak megfelelő tömegekre osztja, és a  termékekre  jellemző  alakítási  műveleteket  végez.  Kezeli  a  tészta  felületét,  a  tésztát keleszti, és az üzemi utasításoknak megfelelő feltételek beállításával megsüti. A készterméket felelősséggel kezeli, ha szükséges csomagolja és a vevő számára jelöléssel látja el. Munkája során betartja a vonatkozó technológiai és minőségbiztosítási előírásokat. Munkáját sütőipari gépek, berendezések és eszközök segítik, melyeket szakszerűen kezel. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés indul:

Képző
intézmény
Meghirdetett
időpont
Képzési
díj
 
 
2021-09-25
Kéthetente szombat, vasárnap
09:00 - 16:00
  • Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés legjellemzőbb FEOR szám

  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Sütőipari és gyorspékségi munkás

    7114

    Pék, édesiparitermék gyártó

     

     

     

     

     

    7114

    Fagyasztott pékáru sütő (látvány

    sütöde)

    Nyerstésztafeladó

    Perecsütő

    Pizzagyártó

    Sütőipari táblázó

    Sütőipari vető

  • Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu