Sütőipari és gyorspékségi munkás - 2021 képzés

Általános adatok

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Sütőipari és gyorspékségi munkás
  • Szakma azonosító száma:
  • Szakma EKK szerinti szintje: 3
  • Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 3
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: -
  • A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
  • A sütőipari és gyorspékségi munkás a pékségekben tésztát feldolgoz, keleszt, süt és készterméket kezel és csomagol. A különböző termékcsoportok tésztáit az üzemi előírásoknak megfelelő tömegekre osztja, és a  termékekre  jellemző  alakítási  műveleteket  végez.  Kezeli  a  tészta  felületét,  a  tésztát keleszti, és az üzemi utasításoknak megfelelő feltételek beállításával megsüti. A készterméket felelősséggel kezeli, ha szükséges csomagolja és a vevő számára jelöléssel látja el. Munkája során betartja a vonatkozó technológiai és minőségbiztosítási előírásokat. Munkáját sütőipari gépek, berendezések és eszközök segítik, melyeket szakszerűen kezel. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

  • A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai
  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Sütőipari és gyorspékségi munkás

    7114

    Pék, édesiparitermék gyártó

     

     

     

     

     

    7114

    Fagyasztott pékáru sütő (látvány

    sütöde)

    Nyerstésztafeladó

    Perecsütő

    Pizzagyártó

    Sütőipari táblázó

    Sütőipari vető

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu