Élelmiszeripari gépésztechnikus - 2021 képzés

Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Élelmiszeripari gépésztechnikus
  • Szakma azonosító száma: 5 0721 05 04
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 5
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 5
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: 245 óra
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari gépésztechnikus - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés munkaterülete

  • Az élelmiszeripari gépésztechnikus oktatás olyan széleskörű tudás és képesség megszerzését
    biztosítja, amelynek birtokában a szakember jó áttekintő- és irányító képességet szerez. A
    megszerzett gyakorlati tudás után képessé válik a középvezetői feladatok ellátására.
    Az élelmiszeripari gépésztechnikus az élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat
    előkészítésében, az élelmiszeripari gépek és berendezések üzembehelyezési, üzemeltetési és
    karbantartási munkáiban. Ellenőrzi, és szükség esetén korrigálja a gépek technológiai beállításait.
    Felméri a karbantartáshoz szükséges alkatrészeket, anyagokat. A javítandó alkatrészről, rajzkészítő
    programmal rajzot, és az alapján művelettervet készít. Megjavítja a könnyen javítható alkatrészeket
    kézi vagy gépi eljárásokkal. Elkészíti a karbantartási tervet, részt vesz a gépek vagy gépsorok
    karbantartásában.
    Automatikus vezérlésű mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű élelmiszeripari
    gépeket kezel. Használja a gépkezelői-, és a vállalatirányítási szoftvereket. Munkáját a
    gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és
    környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és
    betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség,
    érettségire épülő szakmai oktatás esetén érettségi végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu