Csokoládétermék gyártó - 2021 képzés

Általános adatok

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Csokoládétermék gyártó
  • Szakma azonosító száma:
  • Szakma EKK szerinti szintje: 3
  • Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 3
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: -
  • A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
  • A  keksz-  és  ostyagyártó  az  édesipari  termékek  közül  kekszféléket,  krékereket,  töltött  és töltetlen ostyaféléket, teasüteményeket készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. A lisztesáruk  félkész-  és  késztermékekeit  elkészíti a  technológiai utasításoknak  megfelelően, majd  ezeket  csomagolja  és  szakszerűen  tárolja.  Alapvető  minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási  rendszerek  előírásai  szerint  a saját  felelősségi  körében  vezeti.  Munkája során betartja az üzem munkavédelmi és higiéniai szabályait, és környezettudatosan kezeli a képződő hulladékokat.

  • A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai
  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

     

     

     

     

     

     

    Édességkészítő

    7114

    Pék, édesiparitermék-gyártó

     

     

     

     

     

    7114

    Keksz- és ostyagyártó

    Nápolyikészítő

    Ostyaés fagylalttölcsér készítő

    Ostyakészítő

    Ostyasütő

    Teasüteménygyártó

    Télifagyigyártó

    Tölcsérkészítő

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség,
    Alapfokú iskolai végzettség 5 éves képzés esetén,
    Alapfokú iskolai végzettség 6 éves képzés esetén,
    alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu