Élelmiszeripari gépkezelő - 2021 képzés

Élelmiszeripari gépkezelő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Élelmiszeripari gépkezelő
  • Szakma azonosító száma: 4 0721 05 05
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Élelmiszeripari csomagológép kezelő
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 140 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 160 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari gépkezelő - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Élelmiszeripari gépkezelő képzés munkaterülete

  • Az élelmiszeripari gépkezelő olyan általános és széleskörű tudással és képességgel rendelkezik,
    amely szükséges és hasznos minden élelmiszeripari ágazati gép, berendezés kezelésére.
    Az élelmiszeripari gépkezelő - részt vesz az élelmiszeripari gépek és berendezések
    üzembehelyezési, üzemeltetési munkáiban. Felügyeli a gépek, gépsorok munkáját, felismeri a hibát,
    kisebb hibákat szakmai irányítással elhárít.
    Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari
    gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában. Követi a gyártási tervet, termékváltásnál
    elvégzi az átállásokat, folyamatosan figyeli a termék minőségét, a hibás terméket elkülöníti, vezeti a
    gyártási dokumentációt.
    Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a gépeket, berendezéseket.
    Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munkaés
    környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint)/betartásával és
    betartatásával (5-ös szint) végzi.

  • Élelmiszeripari gépkezelő képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Élelmiszeripari gépkezelő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu