Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - 2024 képzés

Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Elektronika és elektrotechnika
  • Szakképesítés azonosító száma: 07134023
  • Szakképesítés megnevezése: Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
  • KEOR kód: 0713
  • Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 3
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - 2024 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés munkaterülete:

    A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő a szerelési helyszínen, vagy a műhelyben/szervizben szerelési, javítási, karbantartási, üzembe helyezési feladatokat végez műszaki dokumentációk (tervek, műszaki leírások, gépkönyvek, hatósági előírások, szabványok) alapján. Tevékenysége részeként, annak megkezdése előtt – műszerekkel, szemrevételezéssel – műszaki felmérést végez, információkat szerez be a helyszínen és – szükség esetén – a számítógépes hálózaton keresztül is. A kapott információkat elemezve és kiértékelve megszervezi és végzi a tevékenységét, figyelembe véve a tevékenységéhez kapcsolódó villamos-biztonsági, munkavédelmi, tűz- és környezetvédelmi előírásokat is. Tevékenysége során együttműködik a társszakmák képviselőivel. A tevékenysége befejezéseként dokumentumokat állít ki, és átadja az üzembiztos készüléket, berendezést. Tevékenységi köréhez nem tartozik a gázüzemű, vagy a hűtőközeggel üzemelő készülék, berendezés.

  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: (10.10) Erősáramú gép és készülék gyártó technikus,
    (36.) Épületvillamossági ...
    Bővebben
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
  • A képesítési követelményt előíró jogszabály:

  • Egyéb feltételek:

  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés időtartama:

  • Minimális óraszám: 800 óra
  • Maximális óraszám: 1200 óra
  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés munkaerő-piaci relevanciája:

    A hazai gazdaság egyre fontosabb részét teszi ki a kereskedelem, a vendéglátás, de a bővülő anyagi eszközök egyre több háztartási készülék beszerzést teszik lehetővé a háztartások számára is. A készülékek, berendezések szakszerű beüzemelése, javítása, karbantartása fontos társadalmi és egyéni érdek, hiszen ezeknek hosszabb ideig is biztosítani kell a biztonságos működőképességet. Ezek az igények generálják a korszerű szervizhálózat kialakítását, továbbfejlesztését, valamint motiválhatják a munkaerőpiaci résztvevőket a képzésben való részvételre.

  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés elméleti része megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem
  • Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés gyakorlati része megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu