Pincér-vendégtéri szakember - 2021 képzés

Pincér-vendégtéri szakember képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Pincér-vendégtéri szakember
  • Szakma azonosító száma: 4 1013 23 04
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
  • Kapcsolódó részszakmák: Pincérsegéd
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: 175 óra
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: 200 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Pincér-vendégtéri szakember - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Pincér-vendégtéri szakember képzés munkaterülete

  • A pincér-vendégtéri szakember a különböző vendéglátó tevékenységet folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termékek felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet, készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel.
    Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez.
    Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában.
    Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik.
    Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

  • Pincér-vendégtéri szakember képzés legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai

  • Pincér-vendégtéri szakember képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

K Kapcsolódó szakmák


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu