Keveréktakarmány-gyártó - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Keveréktakarmány-gyártó
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 06
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Keveréktakarmány-gyártó - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A keveréktakarmány-gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein: - nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása - gabona termények szárítása és tisztítása - gabonák őrlése és hántolása - keveréktakarmányok gyártása - késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása. A technológiai műveletek és folyamatok előírásainak betartása, valamint a gépek, berendezések biztonságos (baleset- és tűzvédelmi) kezelése alapvető követelmény.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • a munkafolyamathoz szükséges anyagmennyiségeket és termelési időt megtervezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • gabonák és alapanyagok raktározási tevékenységet végezni,
  • működtetni a gabonatárolási és a gabonaszárítási technológiai folyamatot,
  • működtetni a keveréktakarmány-gyártás technológiai folyamatát,
  • ellenőrizni a technológiai feldolgozás hatékonyságát,
  • elvégezni a technológia befejező műveleteit,
  • biztosítani a zavartalan technológiai folyamatot,
  • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
  • sematikus ábrákat és folyamatábrákat értelmezni,
  • elvégezni a tevékenységéhez kapcsolódó kézi és számítógépes adminisztrációt.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 541 04

A képzés feltételei

A keveréktakarmány-gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 320 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 31 541 06 azonosító számú, Keveréktakarmány-gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10935-12 Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás
  • 10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei

A keveréktakarmány-gyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu