Keveréktakarmány-gyártó - OKJ tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Keveréktakarmány-gyártó
- A szakképesítés OKJ száma: 31 541 06
- Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
- A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
- A szakképesítés típusa: részszakképesítés
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A keveréktakarmány-gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein: - nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása - gabona termények szárítása és tisztítása - gabonák őrlése és hántolása - keveréktakarmányok gyártása - késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása. A technológiai műveletek és folyamatok előírásainak betartása, valamint a gépek, berendezések biztonságos (baleset- és tűzvédelmi) kezelése alapvető követelmény.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- a munkafolyamathoz szükséges anyagmennyiségeket és termelési időt megtervezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- gabonák és alapanyagok raktározási tevékenységet végezni,
- működtetni a gabonatárolási és a gabonaszárítási technológiai folyamatot,
- működtetni a keveréktakarmány-gyártás technológiai folyamatát,
- ellenőrizni a technológiai feldolgozás hatékonyságát,
- elvégezni a technológia befejező műveleteit,
- biztosítani a zavartalan technológiai folyamatot,
- betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
- sematikus ábrákat és folyamatábrákat értelmezni,
- elvégezni a tevékenységéhez kapcsolódó kézi és számítógépes adminisztrációt.