Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 14
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
3135
Minőségbiztosítási technikus

A Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs képes önállóan vagy mérnöki irányítással kezelni a minőségbiztosításhoz szükséges műszereket és a dokumentációt nyilvántartani. Ismeri a minőségbiztosításhoz szükséges előírásokat, közreműködik az üzemi szabályozások kialakításában, részt vesz a folyamatszabályozásban, javaslatot tesz az ellenőrzési módszerekre. Közreműködik a dokumentációk kidolgozásában, hibaanalíziseket végez.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • munkaterületet, munkafolyamatokat előkészíteni,
  • mintát venni, mintát előkészíteni,
  • alapvető mikrobiológiai, higiéniai vizsgálatokat végezni,
  • jogszabályokat értelmezni,
  • minőségbiztosítási dokumentumokat, nyilvántartásokat létrehozni, kezelni,
  • auditokon részt venni,
  • együttműködni a vezetőkkel, a termelés irányítóival.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja

A képzés feltételei

A Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

60%-elmélet
40%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 240 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 31 541 14 azonosító számú, Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10904-16 Higiénia és minőségbiztosítás
  • 11941-16 Mikrobiológia

A Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu