Cukrászati részlegvezető - OKJ tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Cukrászati részlegvezető
- A szakképesítés OKJ száma: 35 811 04
- Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
- A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
- A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
- Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
- A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
- Bárvezető
- Cukrászdavezető
- Csárda üzletvezetője
- Étterem üzletvezetője
- Éttermi és rendezvényigazgató
- Éttermi igazgató
- Éttermi üzletvezető
- Hidegkonyha-vezető
- Kertvendéglő üzletvezetője
- Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
- Népkonyha vezetője
- Szállodai cukrászda üzletvezetője
- Szállodai salátabár üzletvezetője
- Vendéglő üzletvezetője
A cukrászati részlegvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A cukrászati részlegvezető a cukrászüzemben, cukrászdában a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi a cukrászműhely működését. Kialakítja üzletpolitikáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírásokat valamint gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- vállalkozást alapítani és működtetni
- anyagi felelősséggel gazdálkodni
- megszervezni, és irányítani a cukrászműhely/cukrászda napi munkáját
- ellenőrizni cukrászműhelyben folyó tevékenységeket
- szervezni és bonyolítani a cukrászüzem házon belüli és házon kívüli rendezvényeit
- betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat
- szakmailag támogatni a vállalkozás internetes jelenlétét
- ellenőrizni a folyamatos minőséget
- motiválni önmagát és környezetét