Cukrászati részlegvezető - OKJ tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Cukrászati részlegvezető
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 04
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Cukrászati részlegvezető - OKJ tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
1332
Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Éttermi és rendezvényigazgató
  • Éttermi igazgató
  • Éttermi üzletvezető
  • Hidegkonyha-vezető
  • Kertvendéglő üzletvezetője
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Szállodai cukrászda üzletvezetője
  • Szállodai salátabár üzletvezetője
  • Vendéglő üzletvezetője

A cukrászati részlegvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A cukrászati részlegvezető a cukrászüzemben, cukrászdában a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi a cukrászműhely működését. Kialakítja üzletpolitikáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírásokat valamint gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • vállalkozást alapítani és működtetni
  • anyagi felelősséggel gazdálkodni
  • megszervezni, és irányítani a cukrászműhely/cukrászda napi munkáját
  • ellenőrizni cukrászműhelyben folyó tevékenységeket
  • szervezni és bonyolítani a cukrászüzem házon belüli és házon kívüli rendezvényeit
  • betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat
  • szakmailag támogatni a vállalkozás internetes jelenlétét
  • ellenőrizni a folyamatos minőséget
  • motiválni önmagát és környezetét

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 01
szakképesítés

A képzés feltételei

A cukrászati részlegvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    34 811 01 Cukrász


  • Előírt gyakorlat:

    Cukrász szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább 5 éves összefüggő gyakorlat

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 480 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 35 811 04 azonosító számú, Cukrászati részlegvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11534-16 Cukrász gazdálkodási ismeretek
  • 11533-16 Cukrász élelmiszerbiztonság
  • 11532-16 Nemzetközi cukrászati termékek készítése
  • 11535-16 Marketing ismeretek

A cukrászati részlegvezető komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu