Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Vegyipari minõségbiztosítási technikus
- OKJ száma: 52549910
- Szakmacsoport:
Vegyipar
Feladata: Vegyi üzemekben elemzõ, gyártásközi ellenõr, végtermék-ellenõr, analitikus, mûvezetõi, csoportvezetõi feladatok ellátása.
Alapadatok
- OKJ-szám: 52549910
- Szakmacsoport: Vegyipar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Egyéb technikusok (3129)
- Felelõs minisztérium: OM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 30%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Zárt helyiségben, ülve, állva végzett, könnyû fizikai és szellemi munka.