Vegyipari minõségbiztosítási technikus - OKJ 2006-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok:

- Szakképesítés megnevezése: Vegyipari minõségbiztosítási technikus
- OKJ száma: 52549910
- Szakmacsoport: Vegyipar

Feladata: Vegyi üzemekben elemzõ, gyártásközi ellenõr, végtermék-ellenõr, analitikus, mûvezetõi, csoportvezetõi feladatok ellátása.


Alapadatok
- OKJ-szám: 52549910
- Szakmacsoport: Vegyipar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Egyéb technikusok (3129)
- Felelõs minisztérium: OM


Képzési adatok
- Képzési idõ: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 30%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Zárt helyiségben, ülve, állva végzett, könnyû fizikai és szellemi munka.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu