Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Vegyipari gépésztechnikus
- OKJ száma: 52544902
- Szakmacsoport:
Gépészet
Feladata: Vegyipari gépek (pl. szûrõk) szerelésének, javításának, karbantartásának irányítása.
Alapadatok
- OKJ-szám: 52544902
- Szakmacsoport: Gépészet
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Gépésztechnikus (3117)
- Felelõs minisztérium: OM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 30%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Zárt helyiségben, ülve, állva, hajlott testhelyzetben, guggolva, térdelve végzett, közepesen nehéz fizikai és szellemi munka.