Vágóállat-minõsítõ - OKJ 2006-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok:

- Szakképesítés megnevezése: Vágóállat-minõsítõ
- OKJ száma: 51521201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Húsipari vágóüzemekben a vágásra kerülõ állatok (szarvasmarha, sertés, juh) vágott testének, mint fõterméknek elõminõsítése.


Alapadatok
- OKJ-szám: 51521201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Húsfeldolgozó (hentes, mészáros), hal- és baromfi-feldolgozó (7211)
- Felelõs minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idõ: 1000 óra (maximálisan támogatható óraszám)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnõttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 50%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: középiskola utolsó évfolyama
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Részben szabadban, részben zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett közepesen nehéz fizikai munka.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu