Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari menedzser (a szakirány megjelölésével)
- OKJ száma: 55622201
- Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
Feladata: Húsipari, tejipari és konzervipari ágazatokban a vállalkozás mûködtetésével és minõségi termékek elõállításával kapcsolatos önálló feladatokat lát el. Mûködteti, irányítja és ellenõrzi az élelmiszer-ipari gyártási folyamatot.
Alapadatok
- OKJ-szám: 55622201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: felsõfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Egyéb ügyintézõk (3910)
- Felelõs minisztérium: FVM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 60%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Zárt helyiségben, ülve, állva végzett, fõleg szellemi munka.