Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari gépésztechnikus
- OKJ száma: 52622215
- Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
Feladata: Élelmiszeripari üzemekben alkalmazott gépek üzemeltetésének irányítása, mikroszámítógépes folyamatirányítás végzése.
Alapadatok
- OKJ-szám: 52622215
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Gépésztechnikus (3117)
- Felelõs minisztérium: FVM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 3 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 50%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Álló, ülõ, guggoló testtartásban, zárt helyiségben végzett, közepesen nehéz fizikai munka.