Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Borász
- OKJ száma: 33521201
- Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
Feladata:A szõlõ feldolgozása, a bor kezelés, palackozása, a borászati eszközök és berendezések kezelése, karbantartása.
Alapadatok
- OKJ-szám: 33521201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Bor-, pezsgõgyártó (7222)
- Felelõs minisztérium: FVM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnõttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 60%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: 10. (az 1998/99-es tanév elõtt végzetteknek 8.) évfolyam elvégzése
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Álló, hajlott testtartásban, zárt helyiségben végzett, közepesen nehéz fizikai munka.