
Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Sütőipari és gyorspékségi munkás
-
A szakképesítés OKJ száma:
21 541 02
-
Megfeleltetés:
(még nincs adatunk)
-
A szakképesítés szintje:
alapfokú részszakképesítés
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
Élelmiszergyártás
-
A szakképesítés típusa:
részszakképesítés
-
Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
élelmiszeriparért felelős miniszter
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A sütőipari és gyorspékségi munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A sütőipari üzemekben irányítással sütőipari termékek előállításában vesz részt.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- felkészülni a munkára,
- előkészíteni a munkafolyamatokat,
- alapméréseket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni,
- munkavédelmi előírásokat betartani,
- irányítással feldolgozni a tésztát,
- kelesztésnél elhelyezni a tésztát a kelesztőben, felületkezelést végezni,
- irányítással vetési feladatokat ellátni, kisütni a termékeket,
- csomagolási feladatokat végezni,
- alapszintű adminisztrációs munkát végezni
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
A képzés feltételei
A sütőipari és gyorspékségi munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
nincs
Iskolai előképzettség:
befejezett iskolai előképzettséget nem igényel
-
Szakmai előképzettség:
nincs
-
Előírt gyakorlat:
nincs
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nincs
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
igen
-
Szintvizsga:
nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
nincs
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 320 óra
Választható képzési formák:
Iskolarendszeren
kívüli, adott óraszámú
képzés
(tanfolyami
képzés)
A(z) 21 541 02 azonosító számú, Sütőipari és gyorspékségi munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
- 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
- 11945-16 Sütőipari alapismeretek
A sütőipari és gyorspékségi munkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu