Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Sütőipari és gyorspékségi munkás
  • A szakképesítés OKJ száma: 21 541 02
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A sütőipari és gyorspékségi munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A sütőipari üzemekben irányítással sütőipari termékek előállításában vesz részt.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • felkészülni a munkára,
  • előkészíteni a munkafolyamatokat,
  • alapméréseket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni,
  • munkavédelmi előírásokat betartani,
  • irányítással feldolgozni a tésztát,
  • kelesztésnél elhelyezni a tésztát a kelesztőben, felületkezelést végezni,
  • irányítással vetési feladatokat ellátni, kisütni a termékeket,
  • csomagolási feladatokat végezni,
  • alapszintű adminisztrációs munkát végezni

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 541 05

A képzés feltételei

A sütőipari és gyorspékségi munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

befejezett iskolai előképzettséget nem igényel
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 320 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 21 541 02 azonosító számú, Sütőipari és gyorspékségi munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
  • 11945-16 Sütőipari alapismeretek

A sütőipari és gyorspékségi munkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu