Mézeskalács-készítő - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Mézeskalács-készítő
  • A szakképesítés OKJ száma: 21 215 02
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Kézművesség
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Mézeskalács-készítő - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A mézeskalács-készítő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A gyártás előkészítését követően felkészül a munkára, előkészíti a munkafolyamatokat, alapméréseket végez. Mézes tészta készítése, feldolgozása, alakítása, sütése, díszítése, csomagolása. A mézes- tésztakészítés, tésztafeldolgozás gépeinek ismertetése. A mézestészták jellemzése, minőségi követelményeik ismertetése. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti, csomagolja, és készíti elő szállításra. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, és betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • felkészülni a munkára,
  • előkészíteni a munkafolyamatot,
  • alapméréseket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni,
  • munkavédelmi előírásokat betartani,
  • félkész terméket gyártani,
  • készterméket gyártani,
  • befejező műveleteket végezni,
  • adminisztrációs munkát végezni.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 541 05

A képzés feltételei

A mézeskalács-készítő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 320 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 21 215 02 azonosító számú, Mézeskalács-készítő megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
  • 10942-16 Mézeskalács készítés

A mézeskalács-készítő komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu