Mézeskalács-készítő - OKJ tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Mézeskalács-készítő
- A szakképesítés OKJ száma: 21 215 02
- Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
- A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Kézművesség
- A szakképesítés típusa: részszakképesítés
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A mézeskalács-készítő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A gyártás előkészítését követően felkészül a munkára, előkészíti a munkafolyamatokat, alapméréseket végez. Mézes tészta készítése, feldolgozása, alakítása, sütése, díszítése, csomagolása. A mézes- tésztakészítés, tésztafeldolgozás gépeinek ismertetése. A mézestészták jellemzése, minőségi követelményeik ismertetése. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti, csomagolja, és készíti elő szállításra. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, és betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó jogszabályi előírásokat.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- felkészülni a munkára,
- előkészíteni a munkafolyamatot,
- alapméréseket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni,
- munkavédelmi előírásokat betartani,
- félkész terméket gyártani,
- készterméket gyártani,
- befejező műveleteket végezni,
- adminisztrációs munkát végezni.