Élelmiszeripari laboráns - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari laboráns
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 03
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari laboráns - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
3113
Élelmiszer-ipari technikus
  • Élelmiszer-analitikus technikus
  • Élelmiszeripari laboráns

A Élelmiszeripari laboráns szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az élelmiszeripari laboráns képes a szakmai ismereteikre támaszkodva az élelmiszeripari nyersanyagok, félkészés késztermékek analitikai vizsgálatát megszervezni és elvégezni, a mért adatok elsődleges feldolgozását megoldani és a kapott eredmények alapján az élelmiszereket minősíteni.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • a munkaterületet előkészíteni,
  • mintát venni,
  • minták előkészítését végezni,
  • a munkafolyamatot előkészíteni,
  • alapméréseket végezni,
  • laboratóriumi eszközöket használni,
  • minták összetételének minőségi meghatározását elvégezni,
  • minták összetételének mennyiségi meghatározását elvégezni,
  • adminisztrációs munkát végezni.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja

A képzés feltételei

A Élelmiszeripari laboráns képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 640 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 31 541 03 azonosító számú, Élelmiszeripari laboráns megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10893-12 Élelmiszeranalitikai vizsgálatok
  • 10892-12 Élelmiszeranalitika
  • 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás

A Élelmiszeripari laboráns komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu