Keveréktakarmány-gyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Keveréktakarmány-gyártó
- A szakképesítés OKJ száma: 31 541 06
-
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint - A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
- A szakképesítés típusa: részszakképesítés
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
-
Az SzVK letöltése:
31_541_06_keverektakarmany_gyarto.pdf
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A keveréktakarmány-gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein:- nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása
- gabona termények szárítása és tisztítása
- gabonák őrlése és hántolása
- keveréktakarmányok gyártása
- késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása
A technológiai műveletek és folyamatok előírásainak betartása, valamint a gépek, berendezések biztonságos
(baleset- és tűzvédelmi) kezelése alapvető követelmény.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
a munkafolyamathoz szükséges anyagmennyiségeket és termelési időt megtervezni - eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni - gabonák és alapanyagok raktározási tevékenységet végezni - működtetni a gabonatárolási és a gabonaszárítási technológiai folyamatot - működtetni a keveréktakarmány-gyártás technológiai folyamatát - ellenőrizni a technológiai feldolgozás hatékonyságát - elvégezni a technológia befejező műveleteit - biztosítani a zavartalan technológiai folyamatot - betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat - sematikus ábrákat és folyamatábrákat értelmezni - elvégezni a tevékenységéhez kapcsolódó kézi és számítógépes adminisztrációt