Bolti hentes - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Bolti hentes
- A szakképesítés OKJ száma: 31 541 01
-
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint - A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
- A szakképesítés típusa: részszakképesítés
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
-
Az SzVK letöltése:
31_541_01_bolti_hentes.pdf
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
- Csontozó
- Húsaprító
- Húselőkészítő
- Húsosztályozó
- Húsvizsgáló
- Hússzeletelő
- Kézi csontozó (húsipari)
- Sertéscsontozó
A bolti hentes szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.A szakképesítéssel rendelkező képes:
átvenni a munkaterületet - anyagokat átvenni, készletezni - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat - testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani - húsrészeket formázni, csontozni - kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni - hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni - vevőket kiszolgálni - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni - eszközöket használni, gépeket kezelni - betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat