Vincellér - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Vincellér
-
A szakképesítés OKJ száma:
33 621 01
-
A szakképesítés szintje:
Középszintû (középiskola után)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
1993
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A vincellér szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Szõlõ feldolgozását végzi
Erjesztési és kezelési munkát végez
Pincemûveleteket végez
Palackozást végez
Laboratóriumi munkákat végez
Eszközök, gépek üzemkész állapotának ellenõrzését végzi
Munka- és környezetvédelmi, minõségbiztosítási munkát végez
Adminisztrációs munkát végez
A feladatnak megfelelõen elõkészületi és terítési mûveletet végez
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés
A képzés feltételei
A vincellér képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
-
Iskolai előképzettség:
-
-
Szakmai előképzettség:
33 621 01 0000 00 00 Borász
52 6222 01 Bor- és üdítõitalipari technikus
52 6222 13 Élelmiszer-ipari technikus (bor- és üdítõitalipar)
54 541 01 0010 54 01 Bor- és pezsgõgyártó technikus
55 621 01 0010 55 02 Bortechnológus
55 621 01 0010 55 07 Szõlész, borász szaktechnikus
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
40%-elmélet
60%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 500 óra
Választható képzési formák:
A(z) 33 621 01 azonosító számú, Vincellér megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
A vincellér komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével
50 liter vizsgabor készítése ellenõrzött körülmények között
Iskolarendszeren kívüli szakképzés esetén:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban elõírt gyakorlat teljesítésérõl szóló igazolás
50 liter vizsgabor készítése ellenõrzött körülmények között
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu