Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó
  • A szakképesítés OKJ száma: 33 524 01
  • A szakképesítés szintje: Középszintû (10. évfolyam után)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Gépészet
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 2006
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Biztosítja a folyamatos és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételeket
Elõkészíti a szerelõ és karbantartó munkát
Szereli a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Biztosítja a beüzemelés feltételeit
Karbantartja a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Javítja a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Munkájával kapcsolatos adminisztrációs tevékenységet végez
Betartja a szabályzatokat és folyamatosan képzi magát

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
32 341 01
Töltőállomás-kezelő

A képzés feltételei

A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
a képzés megkezdhetõ az e rendelet 3. számú mellékletében a gépészet szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában. E kompetenciák megszerezhetõek a szakképzést elõkészítõ évfolyam keretében is.

VAGY

Iskolai előképzettség:
tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség vagy a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 27. § (4) bekezdése szerint – kizárólag szakképzési évfolyamon megszervezett szakiskolai nevelésben és oktatásban részt vevõ tanulók esetében – a nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség

  • Szakmai előképzettség: -
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: 2000 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 33 524 01 azonosító számú, Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele

Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu