
Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó
-
A szakképesítés OKJ száma:
33 524 01
-
A szakképesítés szintje:
Középszintû (10. évfolyam után)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Gépészet
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
2006
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Biztosítja a folyamatos és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételeket
Elõkészíti a szerelõ és karbantartó munkát
Szereli a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Biztosítja a beüzemelés feltételeit
Karbantartja a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Javítja a vegyipari és kalorikus gépeket, készülékeket, berendezéseket
Munkájával kapcsolatos adminisztrációs tevékenységet végez
Betartja a szabályzatokat és folyamatosan képzi magát
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
32 341 01
Töltőállomás-kezelő
A képzés feltételei
A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
a képzés megkezdhetõ az e rendelet 3. számú mellékletében a
gépészet szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
E kompetenciák megszerezhetõek a szakképzést elõkészítõ
évfolyam keretében is.
VAGY
Iskolai előképzettség:
tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
vagy
a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 27. § (4) bekezdése
szerint – kizárólag szakképzési évfolyamon megszervezett
szakiskolai nevelésben és oktatásban részt vevõ tanulók esetében – a
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai
végzettség
-
Szakmai előképzettség:
-
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: 2000 óra
Választható képzési formák:
Iskolarendszeren
kívüli, adott óraszámú
képzés
(tanfolyami
képzés)
A(z) 33 524 01 azonosító számú, Vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
A vegyi- és kalorikusgép szerelõ és karbantartó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu