Elsõdleges tejkezelõ - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Elsõdleges tejkezelõ
-
A szakképesítés OKJ száma:
33 541 07
-
A szakképesítés szintje:
Alapszintû (iskolai végzettség nélkül)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
1993
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
Az elsõdleges tejkezelõ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Felkészül a munkára
Elõkészíti a munkafolyamatot
Alapméréseket végez
Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet
Befejezõ mûveleteket végez
Elvégzi a tej nyerését és kezelését
Savanyított, alvasztott (natúr vagy ízesített) termékeket gyárt
Túrót, túrókészítményt gyárt
Vajat, vajkészítményeket gyárt
Sajtot, sajtkészítményeket gyárt
Ömlesztett sajtot gyárt
Sûrített, porított terméket gyárt
Ultrapaszõrözött féltartós, tartós terméket gyárt
Betartja a tevékenységére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, utasításokat
Adminisztrációs munkát végez
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés
A képzés feltételei
Az elsõdleges tejkezelõ képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
-
Iskolai előképzettség:
nem igényel befejezett iskolai végzettséget
-
Szakmai előképzettség:
-
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 600 óra
Választható képzési formák:
A(z) 33 541 07 azonosító számú, Elsõdleges tejkezelõ megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
Az elsõdleges tejkezelõ komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével
Iskolarendszeren kívüli szakképzés esetén:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban elõírt gyakorlat teljesítésérõl szóló igazolás
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu