Élelmiszeripari menedzser - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari menedzser
  • A szakképesítés OKJ száma: 55 621 01
  • A szakképesítés szintje: Felsõfokú (érettségivel)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 2006
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A Élelmiszeripari menedzser szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az agrár-menedzserasszisztens munkáját alapvetõen a mezõgazdasági üzemek,
kereskedelmi cégek menedzsmentjének, termelésirányítójának irányításával végzi.
Részt vesz a mezõgazdasági termelési folyamat, a termék-elõállítás technológiai
változatainak kidolgozásában; tervezi, szervezi és irányítja a mezõgazdasági termelés, a
szõlõtermesztõ kis- és középüzemek munkáját, a termék-elállítás folyamatát, a
feldolgozást, értékesítést, közreûködik a pénzügyi tervek összeállításában, a pénzügyi
döntés-elõkészítésben.
Szakmai és pénzügyi információkat gyûjt, nyilvántart és szolgáltat, szervezési,
elõkészítési és elemzési feladatokat végez, közremûködik a szakmai rendezvények,
bemutatók és tanácskozások elõkészítésében, szervezésében, munkája során
jogszabályokat értelmez

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés

A képzés feltételei

A Élelmiszeripari menedzser képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
-

Iskolai előképzettség:
érettségi vizsga

  • Szakmai előképzettség: -
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: óra

Választható képzési formák:

A(z) 55 621 01 azonosító számú, Élelmiszeripari menedzser megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A Élelmiszeripari menedzser komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az utolsó szakképzõ évfolyam elvégzését tanúsító bizonyítvány
Szakdolgozat készítése

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu