Élelmiszeripari készülék kezelõje - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Élelmiszeripari készülék kezelõje
-
A szakképesítés OKJ száma:
33 521 02
-
A szakképesítés szintje:
Középszintû (8. évfolyam után)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Gépészet
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
2006
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A Élelmiszeripari készülék kezelõje szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Elõkészíti a berendezést a termelésre
Üzemelteti a berendezést
Elvégzi a termékváltáshoz szükséges feladatokat
Elvégzi a berendezés leállítását
Részt vesz a karbantartási, üzemeltetési és üzembe-helyezési folyamatokban
Kapcsolattartási feladatokat lát el
Betartja a munkahelyi szabályzat elõírásait
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 04
Szakács
szakképesítés
35 811 04
Cukrászati részlegvezető
szakképesítés-ráépülés
34 811 03
Pincér
szakképesítés
35 811 05
Diétás cukrász
szakképesítés-ráépülés
34 811 06
Fogadós
szakképesítés
35 811 02
Vendéglátó-üzletvezető
szakképesítés-ráépülés
54 811 01
Vendéglátásszervező
szakképesítés
A képzés feltételei
A Élelmiszeripari készülék kezelõje képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
-
Iskolai előképzettség:
tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai
végzettség
-
Szakmai előképzettség:
-
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 400 óra
Választható képzési formák:
Nappali
Iskolarendszeren
kívüli, adott óraszámú
képzés
(tanfolyami
képzés)
Esti
A(z) 33 521 02 azonosító számú, Élelmiszeripari készülék kezelõje megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
A Élelmiszeripari készülék kezelõje komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban elõírt szakmai gyakorlat teljesítésérõl szóló igazolás
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu