Élelmiszeripari készülék kezelõje - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari készülék kezelõje
  • A szakképesítés OKJ száma: 33 521 02
  • A szakképesítés szintje: Középszintû (8. évfolyam után)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Gépészet
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 2006
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A Élelmiszeripari készülék kezelõje szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Elõkészíti a berendezést a termelésre
Üzemelteti a berendezést
Elvégzi a termékváltáshoz szükséges feladatokat
Elvégzi a berendezés leállítását
Részt vesz a karbantartási, üzemeltetési és üzembe-helyezési folyamatokban
Kapcsolattartási feladatokat lát el
Betartja a munkahelyi szabályzat elõírásait

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 04
Szakács
szakképesítés
35 811 04
Cukrászati részlegvezető
szakképesítés-ráépülés
34 811 03
Pincér
szakképesítés
35 811 05
Diétás cukrász
szakképesítés-ráépülés
34 811 06
Fogadós
szakképesítés
35 811 02
Vendéglátó-üzletvezető
szakképesítés-ráépülés
54 811 01
Vendéglátásszervező
szakképesítés

A képzés feltételei

A Élelmiszeripari készülék kezelõje képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
-

Iskolai előképzettség:
tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség

  • Szakmai előképzettség: -
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 400 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

A(z) 33 521 02 azonosító számú, Élelmiszeripari készülék kezelõje megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A Élelmiszeripari készülék kezelõje komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban elõírt szakmai gyakorlat teljesítésérõl szóló igazolás

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu