Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ
  • A szakképesítés OKJ száma: 33 521 02
  • A szakképesítés szintje: Középszintû (10. évfolyam után)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Gépészet
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 2006
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Elõkészíti a berendezést a termelésre
Üzemelteti a berendezést
Elvégzi a termékváltáshoz szükséges feladatokat
Elvégzi a berendezés leállítását
Részt vesz a karbantartási, üzemeltetési és üzembe-helyezési folyamatokban
Kapcsolattartási feladatokat lát el
Betartja a munkahelyi szabályzat elõírásait

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
54 544 03
Gázipari technikus
szakképesítés
54 544 01
Bányaművelő technikus
szakképesítés

A képzés feltételei

A Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
-

Iskolai előképzettség:
tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség

  • Szakmai előképzettség: -
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 1200 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

A(z) 33 521 02 azonosító számú, Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltetõ komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban elõírt szakmai gyakorlat teljesítésérõl szóló igazolás

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu