Élelmiszer-higiénikus - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-higiénikus
- A szakképesítés OKJ száma: 54 541 01
- A szakképesítés szintje: Emelt szintû (érettségivel)
- A szakképesítés tanulmányi területe:
- A szakképesítés típusa:
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- A szakképesítésért felelős miniszter:
- Jegyzékbe kerülés éve: 2001
- Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A Élelmiszer-higiénikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Felkészül a munkáraElõkészíti a munkafolyamatot
Alapméréseket végez
Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet
Adminisztrációs munkát végez/végeztet
Elkészíti az üzem tevékenységi tervét
Elõkészítõ mûveleteket végez, végeztet, ellenõriz
Hõkezelést végeztet, ellenõriz
Szétválasztó mûveleteket végeztet, ellenõriz
Befejezõ mûveleteket végeztet
Borászati termékeket gyártat
Cukoripari terméket gyártat
Dohányipari termékeket gyártat
Édesipari termékeket gyártat
Élelmiszeripari higiénikusi tevékenységeket végez
Erjedés- és üdítõitalipari termékeket gyártat
Hús- és baromfiipari termékeket gyártat
Malom - és keveréktakarmány-ipari termékeket állíttat elõ
Sütõ- és cukrászipari termékeket állíttat elõ
Tartósítóipari termékeket gyártat
Tejipari termékeket gyártat
Munka-, tûz-, környezetvédelmi, minõségbiztosítási munkát végez
A szakképesítéssel rendelkező képes: