Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Tejkezelõ
- OKJ száma: 21521214
- Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
Feladata: Termelõ- és gyûjtõhelyen a tej elsõdleges kezelésével és minõsítésével kapcsolatos munkák elvégzése (a tej mennyiségi-minõségi átvétele, a tej szûrése, hûtése).
Alapadatok
- OKJ-szám: 21521214
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: alapfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Tejfeldolgozó (7214)
- Felelõs minisztérium: FVM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 1000 óra (maximálisan támogatható óraszám)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnõttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 70%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: befejezett iskolai végzettség nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Zárt helyiségben és szabadban, állva, hajlott testhelyzetben, járkálva végzett, közepesen nehéz fizikai munka.