Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari technikus (hús- és baromfiipari technikus)
- OKJ száma: 52622213
- Szakmacsoport:
Élelmiszeripar
Feladata: Vágóállat (nagyállat, baromfi, kisállat) vágásának, teljes körû feldolgozásának önálló végzése és irányítása.
Alapadatok
- OKJ-szám: 52622213
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Élelmiszer-ipari technikus (3113)
- Felelõs minisztérium: FVM
Képzési adatok
- Képzési idõ: 3 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 50%
Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
A munka jellege
Részben szabadban, részben zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett közepesen nehéz fizikai munka.