Élelmiszer-ipari technikus (hús- és baromfiipari technikus) - OKJ 2006-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok:

- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari technikus (hús- és baromfiipari technikus)
- OKJ száma: 52622213
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Vágóállat (nagyállat, baromfi, kisállat) vágásának, teljes körû feldolgozásának önálló végzése és irányítása.


Alapadatok
- OKJ-szám: 52622213
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Élelmiszer-ipari technikus (3113)
- Felelõs minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idõ: 3 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 50%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Részben szabadban, részben zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett közepesen nehéz fizikai munka.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu