Vegyész technikus / Termelési folyamatirányító - 2024 képzés

Vegyész technikus képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Vegyipar
  • Szakma megnevezése: Vegyész technikus
  • Szakma azonosító száma: 5 0711 24 08
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 5
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 5
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama

  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: 70 óra
  • Érettségire épülő oktatásban: 80 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Vegyész technikus - 2024 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
  • A szakmairányhoz rendelt legjellemzőbb FEOR szám

  • Szakmairány: Termelési folyamatirányító

    Szakmairány megnevezés

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Termelési folyamatirányító

    3115

    Vegyésztechnikus

    Vegyész mérnökasszisztens

    Gyógyszeripari technikus

    Gyógyszervizsgáló technikus

    Kőolajipari technikus

    Termelési folyamatirányító

    3153

    Finomvegyipari géprendszer-üzemeltető

    Folyamatoperátor, vegyipar

    Termelési folyamatirányító

    3132

    Vegyi-, műanyag- és gumiipari anyagkezelő, alapanyag előkészítő

    Vegyianyaggyártó

    Termelési folyamatirányító

    3133

    Gyógyszeralapanyag-gyártó

     

  • A termelési folyamatirányító önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz nagyüzemi vegyi folyamatok végrehajtásában, ellenőrzésében, részleges vagy teljes irányításában, készülékek, berendezések üzemeltetésében.Munkája során részt vesz a folyamatosan vagy szakaszosan működő vegyipari technológiák üzemeltetésében, a működés közben esetlegesen fellépő hibákat felismeri, és a hibaforrás elhárításával kapcsolatos biztonsági intézkedéseket és beavatkozásokat megteszi. Folyamatosan figyeli, ellenőrzi és biztosítja a technológiák működési paramétereit, a technológiákban előforduló anyagáramok előírt specifikációnak megfelelő minőségét. Ellenőrzi a berendezések, tárolók tisztaságát és a helyiségek gyártásra megfelelő állapotát, részt vesz a karbantartási munkákban. Üzemi minőségellenőrzési vizsgálatokat végez.Munkáját a vegyipari munkavédelmi és speciális környezetvédelmi előírások betartásával végzi.

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu