Vegyész technikus / Általános laboráns - 2021 képzés

Vegyész technikus képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Vegyipar ágazat
  • Szakma megnevezése: Vegyész technikus
  • Szakma azonosító száma: 5 0711 24 08
  • Szakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 5
  • Szakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 5
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma

  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: 70 óra
  • Érettségire épülő oktatásban: 80 óra
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Vegyész technikus - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Iskolai előképzettség:
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
  • A szakmairányhoz rendelt legjellemzőbb FEOR szám

  • Szakmairány: Általános laboráns

    Szakmairány megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Általános laboráns

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    3115

    Anyagvizsgáló, minősített

    laboráns

    Drog- és toxikológiai

    laboratóriumi technikus

    Gyógyszeripari

    (finomvegyipari)

    laboráns

     

    Gyógyszeripari

    laboratóriumi

    technikus

     

    Gyógyszervizsgáló laboráns

    Gyógyszervizsgáló technikus

    Laborasszisztens, vegyészet

    Vegyészeti laboráns

    Vegyésztechnikus

    Vegyipari méréstechnológus

     

    3134

    Környezetvédelmiésvízminőségi

    laboráns

    Vízminőség-vizsgáló laboráns

  • Az általános laboráns vegyipari üzemi-, minőségellenőrző, minőségbiztosító és kutató laboratóriumokban előírások, szabványok szerint, magasabb képzettségű munkatárs szakmai irányítása és felügyelete mellett, önállóan végzi munkáját.Kémiai és fizikai vizsgálatokat, klasszikus mennyiségi és minőségi analitikai és műszeres elemzéseket készít elő, végez és dokumentál. Közreműködik utasítások, előírások alapján laboratóriumi műveletek, kísérletek önálló végrehajtásában, ellenőrzésében, vegyi anyagok előállításában; szerves és szervetlen preparatív laboratóriumi vagy félüzemi munkát végez. Elvégzi a vizsgálatokhoz szükséges mintavételezést, a mintákat előkészíti a vizsgálatokhoz. Kezeli a vegyszereket, és előkészíti a vizsgálatokhoz a szükséges anyagokat, eszközöket és műszereket. Elvégzi és kiértékeli a laboratóriumi szabványok szerinti vizsgálatokat, az eredményeket dokumentálja. Gondoskodik a laboratórium általános rendjéről. Munkáját munkavédelmi és környezetvédelmi előírások szerint végzi.

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu