Szakácssegéd - 2021 képzés
Általános adatok
- Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat
- Szakma szakmairányai: -
- Szakma megnevezése: Szakácssegéd
- Szakma azonosító száma:
- Szakma EKK szerinti szintje: 2
- Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 2
- Kapcsolódó részszakmák:
- Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
- Szakképző iskolai oktatásban: -
- Technikumi oktatásban: -
- Érettségire épülő oktatásban: -
- A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
-
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai -
Részszakma megnevezése
FEOR-szám
FEOR megnevezése
Szakácssegéd
9236
Konyhai kisegítő
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
- Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartása. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.