Szakácssegéd - 2021 képzés

Általános adatok

  • Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat
  • Szakma szakmairányai: -
  • Szakma megnevezése: Szakácssegéd
  • Szakma azonosító száma:
  • Szakma EKK szerinti szintje: 2
  • Szakma MKK szerinti szintje szerinti szintje: 2
  • Kapcsolódó részszakmák:
  • Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartalma
  • Szakképző iskolai oktatásban: -
  • Technikumi oktatásban: -
  • Érettségire épülő oktatásban: -
  • A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
  • A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata  a  szakácsok  munkájának  segítése.  Napi  munkatevékenységét  felettesei  utasítása alapján   végzi.   Konkrét   feladatai   közé   tartozik   a   vendéglátó   termelés   során   használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartása. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.

  • A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
    Szakma szakmairányainak legjellemzőbb FEOR számai
  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Szakácssegéd

    9236

    Konyhai kisegítő

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu