Vegyiáru-eladó - 2021 képzés

Vegyiáru-eladó képzés adatai

  • Ágazat megnevezése: Kereskedelem ágazat
  • Szakképesítés azonosító száma: 04163012
  • Szakképesítés megnevezése: Vegyiáru-eladó
  • KEOR kód: 0416 Nagy- és kiskereskedelem
  • Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 3
  • Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 3
  • Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 3
  • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Vegyiáru-eladó - 2021 tanfolyam, képzés?

    Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

  • Vegyiáru-eladó képzés munkaterülete:

    A vegyiáruk jelentős része az egészségre és a környezetre ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kereskedelmi feladatok az átlagosnál szélesebb körű ismereteket igényelnek. A Vegyiáru eladó közvetlen személyes kapcsolatban áll a vevőkkel, tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Tisztában van a vegyiáru termékkörének raktározási, tárolási előírásaival, képes a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatára. Kreatívan a biztonsági szabályok betartásával helyezi ki a vegyiáru termékeket az eladótérbe. Az értékesítési területnek megfelelő kihelyezéseket megépíti, kialakítja, ismeri a veszélyes, kiemelten veszélyes osztályba sorolt vegyiáru termékek értékesítésének szabályait. A szezonalitásnak megfelelő termékcsoportokat ismeri.

    Tudja a termékek veszélyességi kategóriáit, és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Szakszerű tájékoztatást nyújt a vásárlók számára, felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéért.

    Árut és kiegészítő termékeket ajánl a vásárló igényeinek megfelelően az árukészletből / katalógusból. Tudatos szakemberként digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírásokat.

Vegyiáru-eladó képzés indul:

Képző
intézmény
Meghirdetett
időpont
Képzési
díj
 
 
2021-05-05
hétfõ, szerda
17:00 - 20:15
  • Vegyiáru-eladó képzés megkezdésének feltételei:
  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nem szükséges
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
  • Vegyiáru-eladó képzés időtartama:
  • Minimális óraszám: 80 óra
  • Maximális óraszám: 120 óra
  • Vegyiáru-eladó képzés munkaerő-piaci relevanciája:

    A fokozatosan előre törő online és a diszkont jellegű értékesítési csatornákkal, a hagyományos kereskedelmi szereplők, csak a jól képzett munkaerővel, specializált választékkal vehetik fel a versenyt. A vegyiáruk környezettudatos használatának ismerete társadalmi elvárás minden állampolgár felé. A szakszerű és azonnali tájékoztatás lehetősége leghatékonyabban a vásárlás alkalmával valósulhat meg, ezért kiemelten fontos a hagyományos értékesítést alkalmazó üzletek eladóinak képzése. A vegyi, vagy vegyes kereskedésekben kiemelkedő szerephez jut az áruk megjelenítése, a vevő és az eladó közötti interakció, a kommunikáció, az áruismeret. A vegyiáru eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében. A képzés különösen fontos az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2 -nél kisebb alapterületű vegyeskereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden vegyiáru üzlet nyitását tervező vállalkozó számára.

  • Vegyiáru-eladó képzés megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu