Regeneráló wellness szakember - 2021 képzés

Regeneráló wellness szakember képzés adatai

 • Ágazat megnevezése: Egészségügyi ágazat
 • Szakképesítés azonosító száma: 09154003
 • Szakképesítés megnevezése: Regeneráló wellness szakember
 • KEOR kód: 0915
 • Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
 • Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
 • Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 4
 • Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Regeneráló wellness szakember - 2021 tanfolyam, képzés?

  Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

 • Regeneráló wellness szakember képzés munkaterülete:

  A regeneráló wellness szakember prevenciós célú, az egészség fenntartását támogató, frissítő, közérzetjavító masszázst végez. Munkája során különleges masszázstechnikákat (aromaterápiás, szárazkefés, mézes, csokoládés, csúsztatásos köpölyözés, cellulit kezelés - alakformáló masszázs, frissítő lábmasszázs, székes-irodai masszázs, Hammam masszázs) használ. A regeneráló wellness szakember megtervezi a kívánt szolgáltatást, vendégét fogadja, tájékoztatja, a munkavédelmi, a környezetvédelmi, a higiéniai és adatkezelési előírásokat betartja. Munkáját önállóan vagy csapatban végzi, szükség esetén együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel, vendége állapotát véleményezteti, tovább irányítja orvos, gyógytornász, gyógymasszőr felé.

  A regeneráló wellness szakember folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken megjelenő, új kezelési lehetőségeket, technikákat. Idegen nyelvű szakmai anyagokból (írott, képi-, mozgóképi formában) alapszinten tájékozódik, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére. Munkáját, fürdőkben, wellness centrumokban, SPA-ban, szépség szalonokban, hotelekben, egészségfarmokon vagy magánvállalkozóként végzi.

Regeneráló wellness szakember képzés indul:

Képző
intézmény
Meghirdetett
időpont
Képzési
díj
 
 
2021-05-22
Kéthetente szombat, vasárnap
09:00 - 16:00
 • Regeneráló wellness szakember képzés megkezdésének feltételei:
 • Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
 • Regeneráló wellness szakember képzés időtartama:
 • Minimális óraszám: 360 óra
 • Maximális óraszám: 400 óra
 • Regeneráló wellness szakember képzés munkaerő-piaci relevanciája:

  Jelen képzés, olyan szakképesítéssel rendelkező, holisztikus szemléletű, korszerű elméleti ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkező, regeneráló wellness szakembereket képesít, akik a későbbiekben magas színvonalú regeneráló wellness szakember munkát végeznek.

  A masszőrök részletesen foglalkoznak a svédmasszázs és a köpölyözés technikáinak megismerésével és használatával, valamint rendelkeznek az alapvető anatómiai, egészségvédelmi, elsősegélynyújtási ismeretekkel.

  A regeneráló wellness szakemberek elhelyezkedésének további társadalmi és munkaerő piaci relevanciája a módszertanában és fejlődési, önfejlesztési lehetőségeiben rejlik. A regeneráló wellness szakember tudatosabb mozgásra, árnyaltabb megfigyelési készségre tesz szert. Saját testével kapcsolatos, egészségmegőrző magatartása önazonossá válik.

  A képzett regeneráló wellness szakember elsősegély ismeretei kiemelkedőek, szükség esetén, a döntő pillanatokban képes az újraélesztést és elsősegélynyújtást hatékonyan megkezdeni, és eredményesen végezni.

  Az egészséges testen megtapasztalt anatómiai ismereteit hasznosítva egészségmegóvó, betegségmegelőző, közérzetjavító szerepe van ennek a hivatásnak.

  A regeneráló (élénkítő-építő) masszázs hatására a vendégnél szinte azonnal érzékelhető nyugodt, kiegyensúlyozott, kipihent állapot érhető el. A masszázs végeztével a vendég élet- és szakmai szerepeiben általában kitartóbb, összeszedettebb, terhelhetőbb, magabiztosabb, kooperatívabb lesz. Késleltetett, hosszútávú hatásként testtudatosabbá válik, egészségmegőrző magatartása életmóddá formálódik, mozgáskultúrája beindul, az aktivizált élettani folyamatok hatékonnyá, eredményessé teszik őt a mindennapjaiban. Ezek a fizikai szinten kiváltott részben lelki tényezők kedvezően hatnak egészségére, élet szemlélete preventív jellegű lesz. A regeneráló wellness szakember „külső megfigyelőként”, test-szakértőként a változást észlelve, visszajelzésekkel, szükség esetén tanáccsal kíséri, segíti a hozzáforduló vendégeket.

  A társadalom különböző szerepeiben és szakmáiban megjelenő rendszeres regeneráló masszázson résztvevő ember, környezetét harmonikusan alakítja, emberi és szakmai kapcsolataiban felelős és figyelmes; munkájában, egészsége, mentális jóléte és erőnléte miatt sikeres, motivált és megbízható.

 • Regeneráló wellness szakember képzés megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu