Vendéglõs - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Vendéglõs
- A szakképesítés OKJ száma: 52 811 02
- A szakképesítés szintje: Középszintû (érettségivel)
- A szakképesítés tanulmányi területe:
- A szakképesítés típusa:
- Szakmacsoport: Vendéglátás-idegenforgalom
- A szakképesítésért felelős miniszter:
- Jegyzékbe kerülés éve: 2011
- Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A vendéglõs szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítjaKialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan
gondoskodik a megfelelõ árukészletrõl
Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tûz-, munka-, és tulajdonvédelmi elõírások
betartását. Gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról, teljes körû leltár- és anyagi felelõsséggel tartozik
az egységben a készletekért
Melegkonyhás étteremvezetõ feladatokat lát el
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés