Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ
-
A szakképesítés OKJ száma:
31 521 14
-
A szakképesítés szintje:
Középszintû (8. évfolyam után)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Elektrotechnika-elektronika
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
2006
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Ügyfélkapcsolati tevékenységeket végez
Elektromos hibát tár fel és javít
Gépeket, berendezéseket karbantart
Elvégzi a háztartási gépekkel kapcsolatos speciális feladatokat
Elvégzi a kereskedelmi- és vendéglátóipari gépekkel kapcsolatos speciális
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
32 542 01
Textilanyaggyártó
A képzés feltételei
A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
a képzés megkezdhetõ az e rendelet 3. számú mellékletében
az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportra
meghatározott kompetenciák birtokában. E kompetenciák
megszerezhetõek a szakképzést elõkészítõ évfolyam
keretében is.
VAGY
Iskolai előképzettség:
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai
végzettség
-
Szakmai előképzettség:
-
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: 2000 óra
Választható képzési formák:
Iskolarendszeren
kívüli, adott óraszámú
képzés
(tanfolyami
képzés)
A(z) 31 521 14 azonosító számú, Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu