Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 521 14
  • A szakképesítés szintje: Középszintû (8. évfolyam után)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 2006
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Ügyfélkapcsolati tevékenységeket végez
Elektromos hibát tár fel és javít
Gépeket, berendezéseket karbantart
Elvégzi a háztartási gépekkel kapcsolatos speciális feladatokat
Elvégzi a kereskedelmi- és vendéglátóipari gépekkel kapcsolatos speciális

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
32 542 01
Textilanyaggyártó

A képzés feltételei

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
a képzés megkezdhetõ az e rendelet 3. számú mellékletében az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában. E kompetenciák megszerezhetõek a szakképzést elõkészítõ évfolyam keretében is.

VAGY

Iskolai előképzettség:
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség

  • Szakmai előképzettség: -
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: 2000 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 31 521 14 azonosító számú, Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelõ komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele

Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu