Élelmiszer- és vegyiáru-eladó - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
-
Szakképesítés megnevezése:
Élelmiszer- és vegyiáru-eladó
-
A szakképesítés OKJ száma:
31 341 01
-
A szakképesítés szintje:
Középszintû (8. évfolyam után)
-
A szakképesítés tanulmányi területe:
-
A szakképesítés típusa:
-
Szakmacsoport:
Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
-
A szakképesítésért felelős miniszter:
-
Jegyzékbe kerülés éve:
2006
-
Az SzVK letöltése:
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
A Élelmiszer- és vegyiáru-eladó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Segíti az árubeszerzést
Készletezési, raktározási feladatokat végez
Értékesítési tevékenységet végez
Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerû üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat
A szakképesítéssel rendelkező képes:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés
Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés
A képzés feltételei
A Élelmiszer- és vegyiáru-eladó képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák:
a képzés megkezdhetõ az e rendelet 3. számú mellékletében a
kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra
meghatározott kompetenciák birtokában. E kompetenciák
megszerezhetõek a szakképzést elõkészítõ évfolyam keretében is.
VAGY
Iskolai előképzettség:
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai
végzettség
-
Szakmai előképzettség:
-
-
Előírt gyakorlat:
-
-
Pályaalkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Szakmai alkalmassági követelmények:
nem szükségesek
-
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek
-
Szintvizsga:
0
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
Elmélet/gyakorlat aránya:
30%-elmélet
70%-gyakorlat
Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Minimális óraszáma: 2300 óra
Választható képzési formák:
A(z) 31 341 01 azonosító számú, Élelmiszer- és vegyiáru-eladó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
A Élelmiszer- és vegyiáru-eladó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes
letételével
Amennyiben a szintvizsgát a kamara megszervezte, úgy az iskolai rendszerû szakképzésben résztvevõ vizsgára
bocsátásának feltétele az eredményes szintvizsga
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a
már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi
hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu