Élelmezési menedzser - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmezési menedzser
  • A szakképesítés OKJ száma: 52 811 01
  • A szakképesítés szintje: Emelt szintû (érettségivel)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-idegenforgalom
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 1993
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A Élelmezési menedzser szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az élelmezésvezetõ"rendeletileg szabályozott" feladata: a HACCP rendszer bevezetése és mûödésének irányítása és ellenõzése az élelmezés területén
Irányítja és ellenõzi az élelmezési üzem munkáját
Alkalmazza a külön jogszabályban meghatározott napi energia- és tápanyag-beviteli, illetve élelmiszer-felhasználási ajánlásokat
Étlapot tervez, figyelembe véve a napi étkezések számát, a tárgyi és személyi feltételeket, a rendelkezésre álló pénzkeretet, a változatosságot és az idényszerûséget
Elvégzi az elõírt ügyviteli adminisztrációs feladatokat
Árurendelést végez, raktári készletet kezel, utalványoz, élelmezési költségelszámolást
végez
Kezeli a dokumentációt és a dolgozók egészségügyi igazolásait
Az Élelmezési menedzser a hazai élelmezés, táplálkozás és HACCP rendszer követelményeit érvényre juttatja
Szakszerûn tervez és megvalósít: minõségbiztosítást, technológiát, eszközrendszert,
mûködést, irányítást, ellenõrzést
Biztosítja az életkoroknak, kórállapotnak megfelelõétrendet, diétát
Szervezési, vezetési, menedzseri, humán-és marketing feladatait felkészülten,
szakszerûn végzi
A munkajogi, munkavédelmi, biztonságtechnikai, tûvédelmi, környezetvédelmi követelményeket érvényesíti
Elégedettség vizsgálatokat végez
Ellenõrzi a gépek, eszközök, használatát, áruforgalmat, leltárt, ellátmányt
Pénzügyi, számviteli, ügyviteli elõírásokat betartja és betartatja

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés

A képzés feltételei

A Élelmezési menedzser képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
-

Iskolai előképzettség:
-

  • Szakmai előképzettség: 52 811 01 0000 00 00 Élelmezésvezetõ, vagy 54 761 02 Gyermekgondozó-nevelõ 54 762 01 Szociális segítõ 54 762 02 Szociális szakgondozó 54 146 01 0000 00 00 Egészségügyi gyakorlatvezetõ 54 723 01 1000 00 00 Ápoló 52 341 04 1000 00 00 Kereskedelmi ügyintézõ 52 341 05 1000 00 00 Kereskedõ 52 811 02 0000 00 00 Vendéglõs

    VAGY

  • Előírt gyakorlat: 2 év élelmezési területen szerzett szakmai gyakorlat
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

50%-elmélet
50%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 1000 óra

Választható képzési formák:

A(z) 52 811 01 azonosító számú, Élelmezési menedzser megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A Élelmezési menedzser komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu