Diétás szakács - OKJ 2013-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Diétás szakács
  • A szakképesítés OKJ száma: 33 811 03
  • A szakképesítés szintje: Középszintû (10. évfolyam után)
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • A szakképesítés típusa:
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-idegenforgalom
  • A szakképesítésért felelős miniszter:
  • Jegyzékbe kerülés éve: 1993
  • Az SzVK letöltése:

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A diétás szakács szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A korszerû vendéglátás követelményeinek és a vendégek által támasztott követelményeknek betartása
Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása
Meglévõ készletek felmérése
Szükséges nyersanyagok megrendelése, elõkészítése, feldolgozása
Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása
Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása
A konyhai berendezések, kiszolgáló területek felügyelete
Nagykonyhai berendezések üzemeltetése éttermekben és egyéb helyszíneken lévõ vendéglátó-ipari
egységekben

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés

A képzés feltételei

A diétás szakács képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:
-

Iskolai előképzettség:
-

  • Szakmai előképzettség: 33 811 03 1000 00 00 Szakács, vagy 33 7826 02 Szakács, vagy 2103 Szakács szakképesítés megléte
  • Előírt gyakorlat: -
  • Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: 0

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: év
Minimális óraszáma: 600 óra

Választható képzési formák:

A(z) 33 811 03 azonosító számú, Diétás szakács megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

A diétás szakács komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele

Iskolai rendszerû szakképzés esetén:
Az utolsó szakképzõ évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékû a modulzáró vizsga eredményes letételével
Amennyiben a szintvizsgát a kamara megszervezte, úgy az iskolai rendszerû szakképzésben résztvevõ vizsgára bocsátásának feltétele az eredményes szintvizsga

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu