Vágóállat-minősítő - Korábbi Országos Képzési Jegyzék (OKJ)


Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Vágóállat-minősítő
- OKJ száma: 51521201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Húsipari vágóüzemekben a vágásra kerülő állatok (szarvasmarha, sertés, juh) vágott testének, mint főterméknek előminősítése.


Alapadatok
- OKJ-szám: 51521201
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthető foglalkozás: Húsfeldolgozó (hentes, mészáros), hal- és baromfi-feldolgozó (7211)
- Felelős minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idő: 1000 óra (maximálisan támogatható óraszám)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnőttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 50%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: középiskola utolsó évfolyama
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Részben szabadban, részben zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett közepesen nehéz fizikai munka.